One Pan spitskoolpuree met appel, crème fraîche en gehakt
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie of boter. Bak het gehakt in 5 minuten bruin en rul. Snipper intussen de uien. Bak de ui en de kerrie de laatste 2-3 minuten mee.
- Schep de spitskool door het gehakt. Bak de spitskool in 5 minuten knapperig gaar. Snijd intussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel (met schil) in blokjes. Schep de appel door de spitskool.
- Verdeel de puree over de spitskool. Verwarm de puree afgedekt op matig vuur. Roer regelmatig, voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
- Neem de pan van het vuur. Roer de crème fraîche door de spitskoolpuree en breng op smaak met zout en peper.
- Liever zonder vlees? Vervang het gehakt door 400 gram gehalveerde champignons. Kastanjechampignons hebben een extra volle smaak en stevige structuur. Ze zijn ideaal voor eenpansgerechten.
- Spitskool, kerrie, gehakt en appel is een gouden combinatie. Voeg romige puree toe en je maaltijd is helemaal af!
- Tip: Bestrooi met fijngehakte verse peterselie.
- Variatietip: Ook lekker met Aviko Aardappelpuree Fijne Kruiden.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 640 kcal
- 40 g vet waarvan 18 g verzadigd
- 39 g koolhydraten
- 27 g eiwit
- 7 g vezels
- 1,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen